Rådjur kan gå i trappor!

I går gick jag och min bror en sväng på stan och tittade på kläder till mig. Tyvärr hittade jag ingenting, men det var ju i alla fall trevligt att han ville följa med mig och hjälpa till. Sånt blir jag glad av. :-)

Efter att vi hade varit i stan en bra stund så gav jag mig ensam i väg till Ullared och ge-kås. På något sätt så hoppades jag på att jag kanske skulle hitta något där att ha på mig, men...nej, jag hittade ingenting där heller.
Undrar om jag håller på att bli kräsen?

I dag, var jag faktiskt i stan igen. Tittade inte så mycket, men jag köpte en vit blus på H&M som jag inte provade, hoppas jag kan ha den. Fick ju ett presentkort där när jag fyllde år. :-)

Jag var och handlade på Hajen och jag köpte påskliljor i plastkruka som jag tänkte jag skulle plantera i större kruka och ha på farstukvisten. Det blir fint! Jag lät dem stå utanför ytterdörren i väntan på att bli utplanterade.
I alla fall, senare på kvällen när jag och sambo sitter och äter kvällsmat så hör vi plötsligt hur någon/något klampar till på farstukvisten för att några sekunder senare tystna. Jag vågade inte se efter vad det kunde vara så det fick sambo göra. Han kunde inte se något men vi tror att det kanske kunde vara ett rådjur som fått vittring på påskliljorna. Haha, tänk att de vågar gå ända fram till dörren och att de kan gå i trappor, otroligt!
Jag ställde liljorna innanför dörren i stället. :-)

I morgon är det en dag som jag verkligen sett fram emot. Farbror och fasters stora kalas. jag ÄLSKAR kalas! Det kommer säkert att bli roligt och jag hoppas att jag ska få använda mina nyfunna danskunskaper.
Mer om detta kommer senare, det lovar jag.

I kväll såg vi säsongspremiären av  "så ska det låta". Sonja Aldén brilljerade verkligen, hon är kanon!
Tyvärr så gjorde en kvinnlig artist i motståndarlaget inte lika bra i från sig. Tyvärr Marie Lindberg, jag bara KAN inte tycka att du sjunger bra. Rent? Tja.. Fint? jaee... Men absolut inte bra. Hon fraserar ingenting, det ser ut som om hon försöker om man ser till ansiktsuttryck och kroppsspråk, men det bara låter likadant rakt igenom.
Tur att hon fick en "singersongwrighterballadslagdänga" i förra årets melodifestival, i annat fall hade det aldrig gått hem.
Nämen åh...förlåt, nu var jag inte snäll. Men, man kan ju inte vara det jämt. Kan inte hjälpa att jag hör/lyssnar mest till sången när jag hör en låt, jag gör ju det eftersom det är den som är mest intressant för mig. Det är omedvetet!

Det här är nog förresten det längsta inlägget jag skrivit hittills.

Vi hörs!

Hiss & diss vecka 9.

Therese Hissar:

* Katten Sigrid.
* Min sambo och livskamrat.
* Solsken.
* Nya kläder.
* Soppor.


Therese Dissar:

* Bonnabugg.
* Att vara sur.
 

MIN DAG!

Det är precis vad det är det, min dag, min födelsedag.

Jag startade dagen med att höra lite tassande ljud, det gillar jag :-) Särskilt om de är på min födelsedag!
I nästa stund så stod min sambo vid sängkanten. Jag fick tulpaner och ett presentkort som jag blev väldigt glad för. Tack älskling! Med presentkortet följde en katalog där man kan se vad man vill köpa för något, det ska bli mycket intressant.
Jag fick ett presentkort till, det hade kommit på posten, sånt gillar jag.


I morgon blir det lite kalas med nära och kära. Då kanske det blir mer paket?

Tänkte på det här med brev, riktiga brev alltså. När jag var liten hade jag brevvänner. I bland skrev vi brev till varandra flera gånger i månaden och det var så jäkla kul att få brev. Särskilt de långa breven med hemlisar skrivna på särskilt blad. :-)   (Du vet vem du är).
Nu för tiden skriver jag aldrig brev längre, det är synd, för jag saknar det.


Förresten så har jag jobbat hela, hela dagen. Det har varit helt okej. Fast nu är jag så trött, om 2 minuter får jag gå och lägga mig (sovande jour).

God gryta med korv.

I dag var jag inte alls sugen på att laga mat, ville göra något snabbt och lätt så jag gjorde det enkelt för mig.
Jag vet att korv inte är särskilt nyttig mat och jag är ingen big fan utav det. Men, den här grytan är MYCKET godare än korv stråganoff.

Du behöver:

Vatten
Pasta

1 förpacking Choritso.
1/2 Röd paprika.
1 förpackning färdig svampsås (jag använde keldas).
Ca 3 msk Matlagningsgrädde.
Salt.
Peppar.

Gör såhär:

* Mät upp vatten till pastan i en kastrull, koka enligt anvisning.

* Skiva korven och dela pakrikan i bitar. Bryn i panna.

* Häll på champinjonsåsen och späd med matlagningsgrädde till lagom konsistens. Låt småputtra tills pastan är klar.

* Smaka av med salt och peppar.

Bon appetit!


image7




Hiss & diss vecka 8.

Therese hissar:

* Fylla år.
* Äta godis.
* Lediga dagar.
* Ica:s fiskgratäng.

Therese dissar:

* Ordet: Kanske.
* Jobbet.
* Ovisshet.
* PMS.


Åka skidor!

Jag håller just på att kolla upp om det möjligtvis finns något bra erbjudande för skidåkning någong gång framöver.
Jag gillar att åka skidor, det är kanonkul!
Vi brukade åka till Kläppen med familjen tidigare. Det är inte så stort, men ack så mysigt och alldeles lagom :-) .


katten mår bra förresten, hon är pigg som lärkan och vill nog inget hellre än att få komma ut och springa som hon brukar. Men, det får hon inte. Doctors order!

I helgen ska jag jobba. Det känns sådär...

På söndag blir det kaffekalas här hemma, det är visst någon som fyller år. Vet inte riktigt vad jag ska bjuda på ännu. Förslag någon? Ingen varm mat. Kanske kan göra en smörgåstårta? *Funderar*

Smörgåstårta

Så var helgen..

helgen har varit bra. Har sett melodifestival och även dansat lite bugg.
Vi var i Mölndal och skulle dansa. dock, så var det nästan enbart proffs där. Det dröjde inte så länge innan vi åkte hem igen.
Det är roligt att se på när de som verkligen behärskar buggen dansar. Det taggar mig att vilja bli sådär bra jag också. Nu finns det ju inget som säkert säger att jag kan bli det, men jag vill i alla fall försöka.

I övrigt så har helgen mest varit lugn. I går var jag hemma hos mamma och pappa. Jag fastnade en stund framför datorn hes dem, photoshop! Jättekul att redigera bilder.
jag tänkte att jag skulle försöka ta fina kort med kameran, redigera dem och sen kanske trycka dem på canvas. Snyggt värre! :-)

I övrigt så är jag MÅTTLIGT irriterad på mitt jobb just nu. *djup suck*.

Jag blev förresten snygg i håret förra veckan. Min frisör är kanon!


God morgon!

Är uppe tidigt, men vill inget hellre än att gå och lägga mig igen. Mina ögonlock vill inte vara öppna såhär tidigt på morgonen.
Dessutom har jag en very bad hairday, ser hemsk ut!

I dag hade det varit extra skönt att ha bil att klöra hem med. Då hade jag hamnat direkt utanför dörren. Från punkt A till punkt B, enkelt. Men, just i dag så har jag ingen bil att ta mig hem i. Så jag ska åka tåg. Från stationen och hem är det 4 kilometer, bara att knalla.
Nåja, det är väl ingen katastrof.....känner bara för att morgongnälla lite.

Stackars kisemisen...

I dag beställde jag tid åt katten för sterilisering. På måndag blir det. Stackars liten, det är ju ändå ett ganska så stort ingrepp. De kommer att öppna buken på henne. Måste vara rädd om henne när hon kommer hem, så hon får återhämta sig ordentligt. jag ska pyssla om henne.
Har tyvärr ingen bild på Sigrid, men här kommer en annan fin katt.


Känner ingen direkt inpiration att skriva mer, så det här får vara allt för i dag.

Hej hej!

Ny vecka.

Måndag.

Jag städade större delar av vårt hem i förmiddags, sen kom en kompis på besök. Vi åt morotskaka, bulle och så drack vi kaffe. Vi pratade en massa också, såklart :-) .

Det var dans nu i kväll. Det var kul. Dock ,så blir jag så himla nervös och konstig när jag ska dansa med någon som jag vet är mycket bättre än jag.  Det borde jag egentligen inte bli. Jag skulle ju i stället se det som en möjlighet att lära mig mer.
Den kursen jag går på måndagar är inte super. Det är i stort sett ingen teknik som lärs ut överhuvudtaget. Det är bara turer som visas och sen får man apa efter så gott man kan.
Så man kan väl säga att man ( i alla fall jag ) går dit och dansar bara för att det är roligt och ett bra sätt att socialisera med andra med samma intresse.

I morgon skulle jag ha varit och klippt mig, men jag bokade om tiden. Jag kom på att jag ville färga också, så det får bli på torsdag i stället. Jag gillar att gå till frisören, men jag gör det inte så ofta. Klipper mig gör jag ungefär var tredje månad och färgen gör jag själv...annars blir det så himskans dyrt. Men denna gången ska jag unna mig en liiiten "vårmakeover".


Vill ha :-)

Ingen skulle väl kunna tacka nej till sådana här sötnosar. Åh!












Funderingar om framtiden.

Det är så mycket jag känner att jag skulle vilja hinna med i livet. Frågan är bara, vad måste jag göra?
En del saker känns självklara, andra valbara.
Som det här med utbildning tillexempel.
Jo, jag skulle kunna tänka mig att bli: Sjuksköterska, barnmorska eller socionom kanske. Jag vill göra något betydelsefullt, göra nytta helt enkelt.
Men ,det finns just nu flera faktorer som gör att jag ännu inte tagit tag i att utbilda mig.

1: Jag är inte redo för det, känner mig inte helt och hållet motiverad.

2: Det är dyrt. Blir mina studuelån betalda av min lön när jag är klar?

3: Jag är fortfarande hyffsat "ung" och det finns andra saker jag vill göra innan jag börjar studera.

Det känns som att jag på något vis skulle slösa bort sitt liv om jag inte väljer att utbilda mig. Vaför gör det det? Jag kan ju göra nytta utan att vara socionióm, det vet jag.
Men, jag vill inte sitta om 50 år och ångra mig. Då är det ju för sent.

Ångest.

I like!

I julas fick jag både säsong 1 & 2 av "Desperate Housewives" i present av min bror. Den serien är ju bara så fantastisk!
jag jobbar alltid på tisdagkvällar (och lyckas alltid missa reprisen). Alltså hinner jag inte se avsnitten på tv.
Jag har skrattat, fnyst, haft hakan i golvet, lidit med och förundrats över dessa bedårande hemmafruar och deras liv på wisteria Lane. Vad mer kan man begära av en tv-serie? Tack USA!
I alla fall....så tog båda säsongerna slut alldeles för fort. På kanppt två veckor hade jag sett alla avsnitten.

Så, jag har nu införskaffat säsong 3 och 4 också.

Underbart!!!



Väder, blommor och festival.

Min jobbarhelg är påbörjad, den blir intensiv.

jag blev så glad i går när jag upptäckte vilket vackert väder det var. Solen sken och det var något slags vårlikt ljus.
I dag var det precis tvärt om; grått, grått grått och duggregn. det tycker jag inte om.


Jag längtar efter våren! Den är på väg, det känns.
 I går när mamma och jag var på ge-kås så kikade jag lite på påskpyntet. Påsken är nog min favorithögtid näst efter julen. Då vet man att våren verkligen är på gång!
Förra året grävde jag ner överblommade påskliljor vid gärdsgården. Jag hade haft dem i en krukan på farstukvisten. Det ska blir spännande att se om de kommer upp i år.
Påskliljor och tulpaner är de finaste blommor jag vet!



I morgon ska det bli rikigt kul att se första deltävlingen i melodifestivalen.
"Face 84" ska som bekant vara med. Jag har sett dem spela flera gånger när vi varit ute och dansat. de är jämngamla med mig och vi kommer från samma stad. Jag hoppas att det ska gå bra för dem.
Lyssnade nyss på en snutt av deras låt på svt:s hemsida. Gör det ni också! Vad tycker ni om låten?

Jag fortsätter kvällen med "Let´s dance".

Hej då.


Dagen i dag.

Sov som vanligt längre än jag borde.

Jag åt frukost och gjorde mig i ordning för dagen, drog i gång en maskin tvätt.
Åkte hem till mor och far för att hämta och lämna lite saker. Väl där så frågade mamma mig om jag skulle till ge-kås. Jag svarade att jag kunde följa med henne om hon skulle dit. Så, vi åkte.

Det är skönt att vara på ge-kås när där är såpass lite folk som det var i dag. Jag handlade inget speciellt, bara förnödenheter.

Väl hemma så satte jag till med att baka bröd (se resultatet nedan). Det är ett långpannebröd med rågsikt  Det är rätt smidigt att baka då det bara ska jäsa en gång
Jag tycker om att baka, antar att det är mitt sätt att skapa. Det går i perioder, i bland blir det mer och i bland mindre. Men bröd bakar jag nog i alla fall en gång i månaden.
image4

Det var länge sedan jag bakade bullar nu.
Fick en "assistent" i julklapp och den underlättar ju arbetet en hel del.

image5

Det blev dans både i går och i dag. Av olika slag, båda lika roligt. I dag lärde jag mig en del nytt och det känns bra att få lära sig "på riktigt" och inte "bonnavariant" :-) .

Ja, det var i dag det.

Present!

Min farbror och hans fru har båda fyllt 60 år och ska hålla stort kalas om drygt en månad.
Jag och mina båda bröder har kommit överrens om att vi ska ge dem en upplevelse, vi tänkte oss en dag med lite olika aktiviteter.
Vi har bestämt att vi ska ta med dem på go-cart, det finns ju en bana här i varberg. Men....sen tog det nästan stopp...vad kan man mer göra?
Jag funderade på om vi kanske kunde spela lite brännboll (eller kubb kanske) och grilla efteråt.
Tanken är att de som övriga som vill ( i familjerna på pappas sida ) gärna får hänga på, det är inte så ofta vi träffas allihop och jag tycker det vore kul.
Vi ska ha den här dagen till försommaren.
Det kommer antagligen kräva en del planering, men det är bara roligt!

Förslag mottages tacksamt!

För övrigt:
I kväll bir det dans, jag tror jag ska gå. Jag behöver motionen och dessutom så blir det så dumt om man missar en gång och de går igenom något nytt.
Det blir en hel del dans för mig nu för tiden, 3 gånger i veckan faktiskt!
jag har bestämt mig för att jag ska lära mig det och bli bra.

image2

Sömn, överskattat?

Nej.

Jag har aldrig varit någon morgonmänniska. Jag bara ääälskar att sova riktigt länge på morgonen, ligga och snooza, det är verkligen toppen!
Tills man ska somna igen på kvällen, i natt låg jag vaken till 2:00. Sen skulle jag upp igen vid 5:45.
Att komma upp tidigt är inga större problem. Det jobbiga är när tröttheten kommer smygandes fram på förmiddagen.
Nåväl, så går det när man inte sköter sig. Får jag bara in rutin på min sömn så vet jag att det fungerar, det är bara det att jag är en sann missbrukare av snoozknappen.

Delar av mitt jobb utgörs av att få i väg folk i tid på morgonen. Jag tjatar och gnatar om att det inte är okej att komma för sent till jobbet samt att man faktiskt inte kan ligga och sova bort en hel förmiddag. ska jag säga va?

Kanske är det okej för mig att ursäkta mig med att jag i stort sett jobbar bara kvällar och slutar då inte före 22.

Vad vet jag?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0